KINNEKULLE I BRYTNINGSTID


VÅREN KAN HA MÅNGA ANSIKTEN
. De racinghistoriska premiärerna också. Knutstorp i fjol, med revivaltema a la Goodwood, med sprängfyllda startfält, publik, värme, vinmingel och tidsenlig klädsel. Kinnekulle i år med snålblåst, regn och lite av både bilar och människor. Jeans och stövlar. En och annan grogg stod säkert att finna, men då bakom lyckta dörrar. Vad som står sig är Healeykvantiteten. Sex bilar anmälda, Nisse fick dock ta sin Mats ur skolan, då den står kvar för reparation i England. Premiär för Mikael som fick kört på lördagen, söndagen innebar problem. För återstående fyra gick det fort och bra.


Claes med påhäng


Lotsen med dito


...och PG


Elmon kanske inte riktigt med häng på Klings GT40

Jag tror vi låter PG berätta:

"Banan är väl inte optimal för Big Healeys men väldigt trevlig och med hög tekniknivå. Inför säsongen var alla spända att testa uppgraderingarna som gjorts under vinterhalvåret, eller införskaffade tävlingsbilar. För min egen del har bilen fått vilat och endast underhåll och smärre justeringar genomförts. Däremot har kravet höjts först och främst från äkta hälften som kräver bättre resultat men även yngsta sonen som besökt ett par tävlingar och tycker att far måste leverera bättre. Fria träningen inleddes på fredagen en ack så blåsig och kall dag, och för att inte tala om natten som hade frost. På lördagsförmiddagen var det dock strålande väder som inleddes med tidsträning. I vårt heat var Janne Kling snabbast i sin Ford GT 40, Claes fyra, Lotsen sexa och undertecknad sjua, Elmon Larsson nia och Mikael Frieberg var tia i sin premiär med nya Spriten. Var dock nöjd med att förbättra min tidigare bästa varvtid med 2,5 sek. Race 1 på lördagen, med rullande start, blev ganska odramatiskt förutom att Lotsen gjorde en piruett på andra varvet och jag fick en snabb MG Midget, som Reine Wisell kört tidigare, hängande i hasorna hela heatet. Samtliga ekipage behöll sina startpositioner i mål.

I race 2, som gick på söndagen, hade jag flyttats ned en plats och hade Midgeten framför. Fokuserade på uppgiften och tänkte på mina söners krav och passerade MG,n i starten. Lotsen passerade Anders Ek i starten och var plötsligt uppe på femte plats.Under racet var det en stenhård fight om tredje pallplatsen mellan Claes och Jan Hellberg i en Marcos vilket resulterade i att Jan hamnade utanför banan och Lotsen klättrade ytterligare en placering och slutade fyra. Claes gjorde som vanligt en helgjuten insats med en tredjeplats och jag lyckades återigen att hålla den hårt uppvaktande MG,n bakom mig och blev sjua, men fick ta i och kapade ytterligare två tiondelar på min personliga varvtid. Elmon slutade nia och Frieberg avstod andra racet."

Nästa lopp är Velodromloppet den 12 - 14 juni. Då får vi hoppas på mängder av bilar, värme, människor och inte minst en gin och tonic serverad av Mats i en ljum solnedgång som sjunger Midsommar och styrka.

Bilderna är från söndagen.

Göran

 

 

 

 


Jan Kling i Ford GT40 etta i heatet...


...före Bengt-Åke Bengtsson i uppgraderad bred Elan för året. Tror ni inte att "Bengan" har en Healey 100 stående hemma? Jo.

 

 

 

 

 

 

 


Så kom de igen, Claes och Jan. På näst sista varvet...

 

 


Och Lotsen smiter förbi Jan

 

 

 

 

 

 


Två betraktare och en arbetare. Aldrig är lösningar, verktygsval och teknisk briljans så enkelt som då man står intill och betygssätter sina vänners agerande. (Herrarna på bilden har inget med kommentaren att skaffa).

 


Två världsmästare och en SID. Aldrig är kurvval, inställningar och mod lika självklart som när man står bredvid och diskuterar sina kompisars körning. (Herrarna på bilden har ingenting med påståendet att göra)


Hepp!