Anderstorp Historic & Sportscar Festival 2013

 

SÅ HADE VI ALLTSÅ SNUBBLAT IN I MAJ och från den småländska racingmossen hördes åter ljud av det slag som så ofta retar gallfeber på sommarstugeägarna i dess icke alldeles omedelbara närhet. Maj innebär också ett dukat Healeyskt långbord som sprider dofter av grill och gemyt i de racingdepåer dit den historiska racingcirkusen tar sig. Ibland äts och dricks det då under små perioder av tystnad. Ibland inte. Om inte är det påfallande ofta Mats Svanberg som utdelar en gliring av något slag. Om inte är det vapenbroder Lotsen som vill delge någon information. Om man slår sig ner vid detta bord en söndag, vilket man alltid blir bjuden att göra, råder det dock oftast en något avmätt, lite sakral stämning. Skulle man däremot vingla dit en afton om fredagen eller lördagen bör man hålla i hatten.

Det är alltså maj och den racinghistoriska serien inleder årets tävlande på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Tävlingen kallas alltid för Festival och det kan man ha divergerande åsikter om tillställningen lever upp till. Premiärtävlingen är oftast något biltunn om man jämför med senare evenemang. Dock är Healeysamlingen, som vanligt nuförtiden, stor. Här finns fyra big Healeys och en liten. Skulle man utföra någon form av statistisk, procentuell räkning av det slag Svanberg och Lotsen gjorde en gång; De räknade ut att det skulle ta 27 år att räkna till typ 8 miljarder, för en person om denne skulle få för sig att ljuda sig fram till slutsiffran. Detta förtäljdes vid söndagslunchen. Nyblaeus som ju är en man av siffror opponerade sig och ansåg att uträkningen föreföll felaktig, men Svanberg stod på sig och ljudade "en miljard fyrahundrafemtitre milijoner sjuhundrafemtitvåtusen trehundrafyrtiofem" typ. Därmed tycktes församlingen sig nöja, ty det blev tyst. Sådant sysslade de alltså med förr i tiden Bill o Bull. Skulle man alltså göra detta fast mer i form av någon viktning av bilmodeller kopplat till tillverkningsantal så borde fem Healeys ge (fem genom noll genom koficienten av tre, 20 000 på fem hundratusen) 29 stycken MGB:s här på plats och jag kunde inte se en enda vilket grämde mig lite. DEN typen av information är det oftast Lotsen som tar upp. (Det senare räkeexemplet är en humanists och bör ej provas på hemma)

THE HEALEYS:
Här fanns P G Johansson nu inne på sin andra säsong med uppgraderad 3000. Bland annat var ekerfälgarna utbytta, Svanberg tipsade om ett set SAAB-fälgar på nätet som efter lite modifiering funkade perfekt. Detta har man ju hört talas om och sett, likheten mellan SAAB-fälgarna och Minilites. Inte visste jag att SAAB-fälgarna också var Minilites. Så är det.

Här fanns Anders Lotsengård i SID:en som något fått stå tillbaka på grund av redaktörsskapet för Enthusiasten och därmed inte försetts med den väntande vassa nya motorn.

Här fanns Jocke Glaés. Sugen på så mycket mer efter fjolårets succédebut och här fanns Nisse Nyblaeus som debuterade på svensk mark med sin Welch-byggda röda 3000. "Helt annorlunda mot 100:an. Tung fram, lätt bak. Mycket mer motor. Helt andra spårval". Ungefär så minns jag mig hans kommentarer.

Och här fanns Elmon Larsson i sin Sprite med vässad maskin.

Om lördagen var Peter Karlsson, Fordman från Jönköping på plats och tog dessa bilder:


Jockes lösning på ljudproblemen                          Foto: Peter K


Varför tejpen?                                        Foto: Peter K

 


Jocke på väg in                                        Foto: Peter K

 


P G på väg in                                        Foto: Peter K

 


The Mats                                        Foto: Peter K

 


                           Foto: Peter K

 


                                       Foto: Peter K

 


Den något handlingsförlamade till höger bör väl vara N N                                   Foto: Peter K

Något ängslig blir man över denna bildsvit, som om man tog dem för vad den verkligen visar,
skulle kunna få en att tro att Healeys icke är fulländade.

 

Fredag, lördag präglades av allehanda problem. Det var alldeles för ljudbullrigt från Jocke för de där stugägarna, och det var en come-together med en Jaguar MkII:a där Healeybak kysste Jaguarsida då denna piruetterade framför honom. Det var även en ovanligt mycket bredare kurvtagning av Karusellen än nödvändigt av P G, vilket lämpligt nog skedde framför depåläktaren. Grus och P G. Man ska bjuda på sig.

Jag försökte, där jag nu sitter, gå in för att läsa av resultaten på RHK-sidan, för att ge er det ni bör ges, men det var problem just för klassen våran så det där får ni kolla själva om jag inte hinner uppdatera Sidan innan.

Söndagen följde på fredags- och lördagskvällen. Molnen kom och gick. Det var kanske en 12 - 13 grader varmt och på det hela taget tror jag det var alldeles utmärkt i Healeygänget. För de flesta. Jocke gick och sparkade på däcken medan det heat han hörde hemma i körde sitt race. Något som skrek likt ett plågat knutkors fick honom att inställa sitt deltagande. Lotsen fick slå av på takten på grund av något oroande missljud. Men på det hela taget alltså. Nisse var snabbaste Healey och det gladde honom säkert väldeliga det tror jag. P G höll sig fint och säkert där han skulle vara och fick beröm av Svanberg och Elmon kastade sin lilla Sprite på insidan av en väldig Amazon i Karusellen.

Sedan kom den där lite sakrala lunchen där jag fick slå mig ner och äta gott. Det var där räknexemplen kom på tal.

Racingsäsongen är alltså igång och det är viktigt. Jocke mejlade om måndagen och förklarade:

"Rev bakaxeln ikväll och fick svaret på varför jag hade missljud i bakvagnen. Slutväxeln hade rasat, kronhjulet rensat.... Shit happends. Bara att bryta ihop och komma igen. I'll be back."

Och det är riktigt. He will be back. They all be back efter en runda till Skottland. They´ll be back at Velodromloppet i Karlskoga runt den 15 juni.

 

Göran L

 


P G Johansson

 


Ford-fight i Healeyklassen.

 


Nisse Nyblaeus nya

 

 

 

 

 

 


Elmon klipper Amazon

 


Anders Lotsengård

 

 

 


-Vem jag är? Snabbaste Healeydriver. I´m the shit.

 

Sedan hade man ju kunnat kommentera mycket mer om man ville roa sig med den slags men vi kan lika gärna
låta bilderna tala och tankarna fria.

 

Medan tiden och Jocke tänker på annat

 

 

 

 

 

 

 

 


-Jag ska börja köra nästa år.


-Första loppet ska jag bli trea. Andra ska jag vinna.