200 METER TILL PÅSK

200 meter till påsk. Längre är det inte. Åtminstone om man bor där jag bor. Ett långt stenkast ifrån Elmia i Jönköping. Där samlas snart allt, av vad som i pressen brukar beskrivas som motorintresserad ungdom, även om just ungdom ofta är lite vilseledande. Motorintresserad också. Det är Bilsport performence custom show. Den drar hit horder av de där motorintresserade, från alla tänkbara håll och kanter. En gång om året. I de karavaner av sjumetersamerikanska åkdon som då brukar passera fönstret mitt, med fjädring i botten och fyllda av alkoholstinna i alla åldrar och kön, hängandes ut över sidorna, skulle väl (av our lot) egentligen bara Lotsens närvaro välkomnas och passera. Han har nämligen hittat den gemensamma nämnaren.


I tider av hundkex, grönska, ungdom och Carlsberg

På denna utställning är det mest Higway hero truckers, lowriders och LA inkers på plats, även om en liten engelsk park annonseras. Måhända står någon Healey där och försöker upprätthålla någon form av elegans i allt det där andra?

Det börjar knoppas nu, lite varstans, det som är litet växcer sig stort..

Colin Rules byggen har varit med innan men jag kan inte låta bli.

 

Ett val säger alltså 200 meter till påsk, ett annat alternativ är 200 kilometer söderut. Det är närmare. Away from it all. Meet the coast!

And watch for the sky - it´s falling over us

Glad påsk

Göran