SÄSONGSPREMIÄR 2011
Joakim Glaés med son gick och suktade. Jockes bil lär inte bli klar förrän till Knutstorpsdeltävlingen den 8 - 10 juli

 

DET VAR PREMIÄR FÖR DE RACINGHISTORISKA serierna på Anderstorp helgen 13 - 15 maj under "Historic & Sportscar festival". Vad gäller Healeyåkare var bara Nisse Nyblaeus och Anders Lotsengård på plats med sina bilar. Resten av tänkbarheter har ju., som ni kanske vet, lämnat mer eller mindre skäliga återbud. Vi inväntar dessa och tittar på det som är.


Mats Svanberg, som ju är en storsint man, bjöd på korv, kaffe och dryck till sina kamrater i Sportvagnssällskapet i Jönköping som förlagt en resa till banan.


Anders grejar

 


Jan Brunstedt i vansinnigt vacker R8 Le Mans

Vad gäller Scandinavian Raceway, den klassiska gamla F1-banan, så är det numera så att Gislaved kommun har givit motorsporten prio ETT, vilket innebär att det är motorsporten som har företräde framför andra intressen och att kommunen nu ämnar lösa in hus som ligger inom området om det inte skulle passa!.

Även om detta inte innebär sjuttiotalets storhetstid åter så skulle man väl våga hoppas på ett eller annat sportvagnslopp av internationell kaliber. Lite av det fick vi smaka på, vi som var här under helgen. Swedish GT series har dragit igång och bjöd på bilar typ Ferrari 430 - 458, Porsche 997, BMW Z4, Ginetta G50 och två vådligt vackra Audi R8 med tillnamnet Le Mans. Ajajaj. Nina Nyblaeus har ljuva tankar och planer kopplade till detta.


Johan Sohlman i snabb och vacker E-type

Anmälningarna var inte av jättemängd och därför beslöt man sig för att slå ihop klass 4 och 5, vilket inte säger så mycket om man inte sover med klassindelningshäften vid kudden sin, men låt oss säga så här: Lotsengård och Nyblaeus kom därmed att köra i samma heat. 3000 och 100 tillsammans. Anders körde hem andra träningstid och Nisse trettonde. (Tredje i sin klass). Loppet blev väl för Anders ett i ensamhet, han lotsade (hrmm) hem sin Healey på tredje plats. Nisse hade mer att göra med ett par kojor som fyllde hans mittplacerade backspegel under större delen av loppet. Efteråt var båda herrarna belåtna med sina race. Man samlades då regnet drog in över mossen, under tak, vid öl. Ja någon liten bara, druckna ur plastmuggar från Le Mans - då är ALLT tillåtet! Dessutom är det ju ett så beskedligt gäng detta.


Anders trea både lördag och söndag

 

 

 

 

Söndagen blir för våra förare av liknande kulör, åtminstone inledningsvis. Anders blir trea i sin klass och totalt. Nisse kapar sina varvtider med två sekunder jämfört med lördagen och lämnar kojorna som hetsat helt nära då, en bra bit bakom sig nu. Ja, ända tills han kommer farande med god fart ut ur karusellen, står på lite för mycket in i den luriga depåkurvan som kommer upp snabbt därefter. För Nisse gjorde den det alldeles absolut och han dansar av här och fortsätter denna dans på vackert gräs utanför banan. Han håller dock bilen i rätt riktning och finner vägen tillbaka till asfalt igen. Gunnar Nilsson snurrade ungefär här 1976 under Sveriges Grand Prix, men for då in i muren vid depån - framför fötterna på Colin Chapman. Den nesan klarar sig alltså Nisse ifrån, dessutom står inte hans stallchef där - Nina är på annan plats. Om det här är upprinnelsen till problemen med bränslepumpen vet jag inte, men han tvingas bryta lite senare med bränsleproblem.

Glad och förnöjd är han dock senare. Så är Anders. Det är god fart i AH-bilarna. Ja, och i förarna. Premiären är genomförd och nästa stopp är Velodromloppet på Gelleråsen den 17 - 19 juni. Vågar vi hoppas på någon Healey till då?

 


Start för stora klassen 1966 - 1985. Rune Tobiasson i front


Anders Hedensjö i magnifik Ralt RT1 Formel Atlantic.

 


Lördag eftermiddag. Det har börjat regna. Mats.


Nisse i medaljong efter lördagens lopp. I morgon skall han fara av i depåkurvan och senare bryta loppet med bränsleproblem.