400 MIL PÅ FEM DAGAR
Text & foto: PG Johansson

IBLAND KAN DET VARA TUFFT ATT VARA RACERFÖRARE, ELLER SOM I MITT FALL BARA INHYRD TRANSPORTÖR. För att försvara de tidigare framgångarna på Castle Combe i England hade Anders Lotsengård, Claes Andersson och Nisse Nyblaeus bestämt sig för att ställa upp i årets tävling. Mats var extra chaufför i Claes husbil med släp och jag i Lotsen ekipage. Resan gick genom Danmark, Holland, Belgien och Frankrike till Calais för färjan över till Dover. DFDS har ju även upphört med färjetrafiken från Danmark till England. Nisse hade bilen i England hos Denis Welsh och flög över.

Väl framme vid hotellet i närheten av racerbanan kom Steve Norton med Karen i sin fint renoverad Sprite Seebring replica. På lördagskvällen var det " come together party " med alla deltagarna och organisatören bakom racet, Joe Cox uppskattade de utländska deltagarna från Holland och Sverige.

Både träning och race hölls på söndagen och träningen resulterade i att Nisse hade åttonde tid, Claes nionde och Lotsen sjuttonde, mest besviken var Lotsen som kört tidigare men även Claes , som körde för första gången tyckte att han kunde gjort bättre. Träningssnabbast var Montgomery före Smithis och Grace, race 1 vanns av Smithis före Grace som stod i en klass för sig, alla tre svenskar fick bryta, Claes med haveri av sin nyrenoverade låda, Nisse med siktproblem och Lotsen med ventilsvårigheter.

Till race 2 trodde vi att Lotsens problem var åtgärdat, Nisse startade i bakre ledet och Claes hade kastat in handsken, tyvärr återkom Anders problem igen och han tvingades att bryta. Nisse arbetade sig upp i fältet men fick närkontakt och även han bröt. Race två vanns av David Grace som även blev totalvinnare, surt för oss svenskar som sett fram emot detta racingeldorados för Big Healeys.


Lotsen på väg till Castle Combe


Framme i England


Neil Hardy med hustru som passagerare


Två bekymrade herrar från Eksjö


John Chatham ex Pan America car


Starten i race två

 


Nortons Sprite Seebring Replica