Goodwood Revival

the world's largest historic motor race meeting.

DETTA MAKALÖSA EVENT SAMLADE 146,000 MOTORSPORTENTUSIASTER i en fantastisk atmosfär och underhållning 14- 16 september. Det är rekord och Goodwood befäster sin ställning som världens största historiska motorracing event. Det är inte bara en racertävling för historiska bilar och motorcyklar utan ett helt paket som dessutom innehåller flyguppvisning med bl.a. Spitfire, Lancaster och Hawker Hunter, en årlig hyllning och parad till framstående förare som i detta fall var Dan Gurney, utställning av engelska sportbilar i Earls Court, bilauktion av Bonhams, trampbilsrace med Austin J40, marknader med allt från kläder till bilar och tillbehör. Uppe på detta framträder även en musikkår och det är en dansbana med live orkester.

Konceptet är väl genomtänkt och planerat och hela Sussex- området är fullbokat, besökarna ser det som en familjefest och klär verkligen upp sig för denna helg. Hela startfältet lär vara värderat till 600 miljoner pund vilket i vår valuta motsvarar drygt 6 miljarder. Man får då en viss förståelse för Lord March som vid sitt välkomsttal till förarna på torsdagens bankett lär ha uppmanat dem en viss försiktighet i sina race. Kanske ligger förra årets krascher i minnet. Här följer ett axblock utav mina upplevelser från Goodwood.


St Mary´s Trophy

Här huserar standardbilar med allt från tvåcylindrig BMW 700 på 697 cc till 3,4 liters Jaguarer i en underbar blandning. Racen delas upp två lopp där det första loppet har inhyrda förare och det andra loppet representeras av anmälaren. I träningen för första loppet överraskade Rob Huff med snabbaste tiden i en supersnabb Austin A40 före en Jaguar och Kenny Bräck som var sexa, även han i en A 40. Racet blev en stenhård fight mellan Rob Huff (vinnare ), Anthony Reid, Jackie Oliver och Bräck som gjorde en kanonstart. Fighten mellan Bräck och Oliver var grym som Oliver tog hem och blev trea före Bräck. I lopp två visade Grant Williams hur man rattar sin Jaguar Mk l ( bilen sägs härstamma från Jaguars tävlingsavdelning ) med häftiga uppställ till stora ovationer på läktaren i Woodcoat, han vann lopp två före Justin Law i en likadan bil samt de två Austin A 40.


Freddy March Memorial

Ett kvällsrace på 90 minuter och två förare, racet där Peter Thorntons och Robert Waterhouse Healey 100S var anmälda. Thortons bil # 8 kördes av Peter Snowdon / Adrian Willmott och Waterhouse bil av Stuart Graham / Richard Attwood. Pole position togs av Webb / Reid i en Jaguar C- type före Buncombe / Young även dom i en C- type, de två första var nästan tre sekunder snabbare än tredje bil. Healey # 8 kvalade in på sjätte plats och # 10 på tionde, för mig lite förvånande eftersom jag tyckte att # 10 lät rappare. I racet var det inget att göra åt Buncombe / Young, Webb / Reid hamnade längre ned i listan. Stuart Graham startade bra men var lite för het i början och var av banan men körde upp sig och blev femma. Snowdon / Willmott i bil # 8 försvarade Healey- stoltheten och arbetade sig upp i fältet viket resulterade i en tredjeplats.


Silver Arrow Demonstration

Titta och njut av dessa fantastiska vidunder!


Fordwater Trophy

Webb-redaktören har bönat på sina bara knän att det skall komma med någon MGB och väluppfostrad som man är uppfyller man hans önskan med detta heat. Träningssnabbast var inte som förväntat inte Andrew Newall i sin hypersnabba Ginetta G 10 utan Martin Stretton I sin Lotus Elan 26R. På tredje plats fanns återigen forna F1- föraren Jackie Oliver också han i en Elan 26R. A. Newall dominerade loppet i sin V8 på 4,7 liter tills han fick problem med vänster bakhjul och på näst sista varvet tappade hjulet. I stället blev det en Elan- uppgörelse med Stretton följd av Oliver och John Hugenholtz Ford Shelby Mustang GT 350 som lyckades klämma in sig på tredje plats före Sean Walker också han i en Elan. Bästa MGB placerade sig på 11 plats.


Shelby Cup

Detta var firandet av AC Cobras 50-årsjubileum i ett 45-minuters two-drivers race med ett förarbyte. Ett passande hyllning till denna ikoniska anglo- amerikanska sportbil. Här var förväntningarna höga på vår stora stjärna Kenny Bräck efter hans makalösa uppvisning 2011. Inför detta lopp hade dock bilen blivit belastad med 80 kg ballast p.g.a.vinsten förra året. Detta spelade dock ingen roll, Kenny, som är en superfokuserad racer, väntade till in i det sista när banan torkat upp och satte det snabbaste varvet på träningen, 1,5 sek till närmaste ekipage. Kenny berättade att han medverkat till en mängd förbättringar på denna, Christian Glasen- ägda, Shelby American Cobra Daytona Coupé under året. Kennys partner Derek Hill inledde i Cobran och svarade för en briljant styrning i ledning tills Kenny tog över, tyvärr fick Kenny bryta efter några få varv. Orsaken var antagligen att en kolv hade gått enligt en av mekanikerna som jag talade med. Racet vanns av Hall / Wolfe före Coronel / Hart och Caron / Reid.


Brooklands Trophy

Här kan man tala om klassisk racing, sportbilar från 1930- talet som bl.a. tävlat på historisk mark i Brooklands Endurance Race i England före 1939. Klassen representerades av en bukett med rariteter allt från MG K3 på 1,1 liter, helt underbar Frazer Nash Saloon 1,5 liter, Aston Martin Ulster, Talbot AV 105 och Mercedes 710 SSK med sjuliters motor. Patrick Blakeney-Edwards i sin Frazer Nash Saloon blev av naturliga skäl publikfavorit. Att denna smala, höga och med näst intill cykelhjul kunde leverera femte träningstid var imponerande. Två Talbot var enligt förväntningarna snabbast före en Alfa Romeo 8C 2300 Monza samt Invicta S- type med Alain de Cadenet vid ratten. Själva racet blev en bejublad föreställning främst av Blakeney- Edwards som hade aggressiv start och var uppe i tätgruppen. Publiken var verkligen med på noterna och följde hans Frazer även på de stora TV- skärmarna med både applåder och skrik. Men han hade sedan svårt att mäta sig med Max Werners Alfa AC 2300 Monza och Gareth Burnett i Talbot AV 105 som var före i mål.


RAC TT Celebration

Dessa hästkraftsstinna GT- bilar är ytterligare en höjdpunkt att uppleva, att bara höra Jean Alesi varva ur en Ferrari 250 GTO får nackhåret att resa sig. Racet var ett en- timmars race med två förare i varje bil och inte vilka som helst utan bakom ratten återfanns mängder av namnkunniga förare, ex. Jean Alesi, Derek Bell och Rauno Aaltonen. Här fanns också Adrian Newey teknisk chef Red Bull F1 team tillsammans med Martin Brundle, bilen som Adrian lär äga är en välpreparerad Jaguar E- type Lightweight som underhålls och utvecklas i Red Bull- teamet. Även Christan Horner, teamchef på Red Bull F1 team fanns på startlistan. Newey / Brundle visade var skåpet skulle stå i sin läckra Lightweight och var snabbast i både fredagens och lördagens träningspass. Ytterligare en Jagga genom Young / Verdon- Roe var tvåa före Alesi / Hall 250 GTO och på fjärde plats Pearson / Aaltonen i nästa Jaguar E- type som preparerats och ägs av Gary Pearson. Racet blev ganska odramatiskt tills Aaltonen tog över ratten och fick Richard Attwood i en Lister Jaguar Coupe i backspegel. Mellan dessa två utspelades en stenhård fight om femteplatsen där Rauno visade genom en intelligent styrning att gammal är äldst och vann den duellen. Starkt av Rauno med sina 74 år på nacken, Richard är ju bara 72. Det var en stolt Rauno vi träffade i Parc Fermé efter loppet. Segrade gjorde Newey / Brundle före Young / Verdon- Roe, de fem första platserna intogs av E- types.


Goodwood Revival är ett måste för den som är intresserad av Historisk Racing!

PG Johansson