GOODWOOD REVIVAL MEETING 2011
lite till

Healeyfolk är minsann ett resglatt och Goodwoodälskande släkte. Det har, nämligen, sedan sist, kommit till min kännedom att många fler än tidigare nämnda var på plats på the Revival Meet. Förutom Anders Gustafson, PG Johansson, Nisse Nyblaeus, Per Schoerner, Lasse och Kerstin Johansson, Göran "Goran" Nilsson och Magnus Karlsson (mer om honom nedan), har det sagts mig att även Ulf och Johan Aggeryd, Claes Aleskär, Bengt Larsson, Lennart Persson och Peter Bäckström var på plats. Det är gott. Dyker det upp fler så skrivs de upp nästa gång! Det skall slås på trumma över denna entusiasm. Det tycker jag.

The Goodwood Revival Meeting är ju som ni nog alla förstått (även det fåtal av er som inte varit där) ett evenemang som icke är av bilar allena. Till Goodwood Revival Meeting kommer man som det anstår en, eller lite därtill. Man är fin-, upp- och skönklädd. Jag vill knappast säga nostalgiklädd för det här är seriösare än så - det är en ren förflyttning till Då. Förutan människorna, alla bilar på parkeringen, alla fantastiska grejor att köpa på marknadsområdena, all öl, all trevlighet, alla enorma racingbilar, alla stjärnförare, alla Spitfires, allt... Därför slänger jag ut lite människobilder också. I Goodwoodleken.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

och så lite människor

 

 

Tre av de tio Spitfires som var uppe samtidigt om söndagen. Gud vad de älskar sina små jaktisar.

 

Aston Martin DB4GT - körd av Christian Horner, stallchef för Red bulls F1-team.

 

Aston Martin DB4 GT Zagato - en av de vackraste bilar som skapats. Här 22 XKX, tävlade på Le Mans 1962

 

UAX 262 - "regarded as the fastest DB4GT in the world". Det krävs historia för bilarna här. Googlar man ett reg.nr möts man alltid av ära.

 

 

Nicolas Minassian körde Ferraris berömda Breadvan så det skrek. Och tolvan sjöng som bara Ferraritolvor sjunga kan. 250 GT SWB.
Sju km/h snabbare nerför Mulsannerakan än sin syster 250 GTO.

 

 

Med dessa höll han markkontakt...

 

 

...vår käre ordförande.

 

 

N.N eleganten. Då jag påpekade att han var stiligt klädd svarade han förvånat:
"Va, nää, det här är min vanliga gåhemmaochskrotaikläder".

 

 

Martin Brundle i Ferrari 250 GTO. Den engelska tidningen Motor Sport gjorde en uppskattning av värdet på startfältet i bara denna klass.
De kom fram till dryga miljarden i svenska kronor. "Miljarden!!"

 

 

Och under hela helgen, hela dagarna, mitt inne i banan, höll dessa människor på och packade hö och malde på gammalt vis. Tiotimmarspass. Nä det vet jag i och försig inte om det var, men oavsett tävlingsheat eller flyguppvisning jobbade de på. Nästan det mest häpnadsveckande under helgen. I en värld för sig själva.

 

"Probably the most famous Zagato ever". Tillsammans med systerbilen 2 VEV tillverkades denna Zagato direkt för racing i
lightweightutförande.
Körd av bl.a. Roy Salvadori och Jim Clark

 


Det hade börjat regna då Kenny Bräck lämnade över Shelby Daytonan till Tom Kristensen, den danske legendaren med åtta Le Manssegrar.

 

 

Och blötare blev det

 

Jo Magnus Karlsson var det - titta för allt i världen på hans bilder från eventet HÄR

 

Göran