Från där vi alla befinner oss är det cirka 150 miljoner kilometer till solen. Det är långt, men det känns längre ändå, nu i slutet av januari. Det är långkalsonger och måhända en irish coffee på ett fik med rättigheter. Det är bra med rättigheter. Rättigheter till sol och värme är vi förvägrade. Det är kväll vid fyra. Låt oss därför åkalla Ljuset! Låt oss minnas sommaren.

Det har skrivits mycket om Le Mans Classic 2010. I Enthusiasten av Nisse Nyblaeus. I det eleganta magazinet Gran Turismo av Robert Petersson och av mig i tidningen Automobil och på nätet. Där kan man ta del av de stora linjerna. Men det finns många foton, inte minst från superfotograf Peter Gunnars, som bör beredas plats. Några blinkningar från det som var, och löften om vad som förhoppningsvis åter skall komma. Låt oss titta på några...

Vykort
från Sommaren och Le Mans

Foto:Göran
Hon är Frankrike. Självmedvetet vacker med ostyriga hårslingor och märkessolisar. I brytning mellan ljus och skugga. Hon är kultur, tradition, revolution och anor. Hon äger sin skönhet och bryr sig över huvud taget inte om vad någon annan skulle kunna ha för uppfattning. Känner hon sin fullkomlighet? Självklart. Hon har krossat femhundra hjärtan men det är hon fullständigt omedveten om. Det är trettioåtta grader varmt. Vi besökare är svettiga i t-shirt och skrynkliga shorts. Hon ser oss genom bruna Versaceglas. Hon är en sval serenad spelad till sin egen ära.
Foto:Göran
Ingen hälsning från Le Mans är möjlig utan en Porsche 917. Den mest klassiska av Le Mansbilar. Här jagar Yanni Inglessisy i en 908 Richard Attwood av banan i vänstern efter startochmål. Det är allvar det här - tro inget annat.
Foto:Robert Petersson
"En av fabrikens Sebringbilar från 1963 (tror jag det var?). Den var snabbare än oss, cirka 30 sekunder per varv."
Robert Petersson
I väntan på Nisse

 

Plateau Healey Suédoise

 

Mats Svanberg och Anders Lotsengård jobbar. Maria, Kerstin, och Nina i bakgrunden.
Foto:Göran

 

Hela bildserien fortsättningsvis:Peter Gunnars
Nisse, som alltid med ett öga för fotografer
 
Anders, Mats och Robert. Stridsberedd.
Nisse in...
 
 
 
 
...Robert ut
 
 
 
 
 

We did it!