MANTORP NOSTALGIA DAYS
22 - 24 augusti 2014

 

DE RACINGHISTORISKA SERIERNA INTOG MANTORP PARK FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEDAN 2006. Ömsom vått (lördag) ömsom torrt (söndag) var förhållandena i denna den fjärde och näst-sista deltävlingen får året. Austin Healey brukar ju i stor utsrtäckning prägla dessa tillställningar med en fem-sex bilar om det beger sig. Nu var det alltså dags för en bana som var ny för flera av dessa. Skulle de våra markera revir här också? På plats fanns flertalet Healeyprofiler även som åskådare. Vad fick dessa egentligen bevittna? Låt oss titta på tillställningen på ett konstruktiv sätt.

Syfte
Att sprida glans och ära över vårt märke.

Frågeställningar
1. Hur många Healeys skulle komma till start - och hur många skulle ta sig i mål?
2. Fortsätter den Healeyanska progressionen?
3. Hur bör en begynnande depression bäst förhindras?

4. Hur lagas en Healey lämpligast i brydsam situation?

Bakgrund
Racingåret har givit oss en ny medlem i form av Claes Andersson från Eksjö. Denne f.d. rallyåkare har från första början imponerat i snabbhet och spektakularitet. Anders Lotsengård är alltid på plats, "går till jobbet" som di säger i sportsammanhang. Fast med entusiasm och djävlar anamma förstås. P G Johansson har i en potentare bil börjat hitta fart och självförtroende på banan. Joakim Glaés har haft en problemfullare säsong. Elmon Larsson markerar att även Spriten går undan. Nisse Nyblaeus koncentrerar sig mest på utlandet, med ett undantag hittills i år. Robert Petersson (så AH?-man han är) väljer Alfa Romeo och därmed punkt. Skall dock dela Nisses belgiska styrning.

Material och metod
Claes: Austin Healey 3000. Använda sig av gammal beprövad rallykänsla och fart.
PG: Austin Healey 3000. Att undan för undan skapa sig förtroende och teknik.
Anders: Austin Healey 3000. Med finurlighet fixa en Healeys ålderskrämpor.
Joakim: Austin Healey 3000. Att hålla sig undan trubbel.
Nisse: Austin Healey 3000. Att tävla på annan ort.
Elmon: A H Sprite. Att sätta sonen på plats.
Robert: Italienskt och därmed italienska metoder.

Resultat
Claes Andersson visade redan på kvalet that he meant business. Endast slagen av Jan Kling i en Ford GT40 och betydligt snabbare än klassens fyra Lotus elaner. I torrt väglag! PG sexa. För Lotsen strulade det, bara åtta.

Så kom eftermiddagen och med den följde både första raceheatet och skitväder, regn och rusk. Jävlar i Småland vad det fick igång våra herrar. Claes kände väl vibbar från grusvägarna från förr och utklassade resten av gänget. Dryga elva sekunder före den där GT40:n. Även PG tycks ha hållits på hala vägar i sin ungdom, nu slutade han fyra men var uppe på tredje innan det gick lite för fort. Lotsen som också brukar vara vass på blöte fick se sig slagen på en femteplats. Imponerande styrningar. Mycket.

Söndag och torrföre. Klassen innehöll tyvärr bara nio bilar (något som inte skall ta ifrån herrarna våras prestationer - det var nio snabba, de som var) och blev därför något tråkig. Ännu mer så då Claes från sin pole position blev stående i starten (diffspärrsproblem) och fick uppleva några obehagliga sekunder innan resten lyckats passera honom. P G millimeter ifrån. PG slutade sedan sexa. SID:en dog för Lotsen och det blev till att parkera utmed banan. Där fann hann felet - en elkabel som lossnat. Securityfunktionären hade dock ingen tång i beredskap att hjälpa den handlingskraftige med. "Plåster då?" undrade Lotsen och förvånad säkerhetspersonal såg sedan den klurige lösa problemet med ett salvekvick! Och så iväg...

Om vi tittar på frågeställningarna då:
1. Endast tre till start. Varken Jocke, Nisse eller Elmon startade.
2. Utan tvekan JA. Claes styrning bör bli något att bita i för sefersugna framöver. PG på gång.
3. Nisse gick rundor i depån. En begynnande depression färgade minspelet, (nåja). Att gå billös i en racingdepå plågade honom. Lösning: "Jag satsar nog trots allt på Falkenberg!" (Han skall ju köra Spa sextimmars helgen efter).
4. Salvekvick!

Diskussion och slutord
Till Falkenberg den 12 - 14 september hoppas vi på några fler Healeys. I skrivande stund är förutom Claes, Anders och PG även Jocke och Elmon anmälda.

Claes har gått från vass uppstickare till vinnare. I blött men även i torrföre är har snabb som satan. Nu alltså med sin första seger i bagaget. P G fick visat att han kan ratta den där Healeyn riktigt fort. Lotsen ånyo att han är en klurig fan. Nu ser vi ännu mer fram emot Falkenberg. Angående Robert önskar vi mest bara lycka till i det icke-anglosaskiska valet.

I övrigt fick vi se muskedunderbilarna i Lucky Eddie racingteam både mullra, dundra och ta platserna ett, två och tre i sina jänkeåk och sist men inte minst bjöd herrar Bo Warmenius March 452, Torgny Johansson March 812 och Micke Juhlin March 742 oss på underbara vibbar med sina fantastiska formel 2:or. En sällsynt snabb syn på svenska racingbanor. Mer sånt. Racing as intended. Ackompanjerade av potenta formel 3:or och dylikt.

Bilagor
Bilderna som följer

Göran


Claes

 


P G

 


Jan Kling GT40

 


Segrarens trofé

 

 

 


Olof Cederberg - ifrånkörd Lotusåkare

 

 


Bogserad av Volvo och omkörd av MGB...

 


Men Lotsen kom tillbaka....Men vad hände egentligen Anders...?

 


"Jo det ska jag berätta! Ni förstår att..."

 


Räddad av ett plåster!

 


Vad har du sagt till P G egentligen Claes?

 


Staffan Borgström...

 


...före Lennart Bengtsson

 


Då Robert valt italienskt före det rätta väljer Sidan en suddig bild på na.

 


Micke Östberg

 


Karl-Arne Henriksson Alfa Romeo GTA, f.d fabriksvagn körd av bland annat Arturo Merzario

 


Per Skårner

 


Torgny Johansson

 


Bo Warmenius

 


Micke Juhlin

 


The camp.

 

 

 


Greger Pettersson

 


Rolf "Myggan" Nilsson