Från busbil till racerbil
part 1
av PG Johansson

Det första man måste ha är en bil, det inhandlade jag från John Chatham på hösten 2008. Anledningen till köpet var Steve Pike som besökte oss i anslutning till Tehmis 2008. Steve berättade att John hade en Roadster till salu som skulle passa eftersom jag vid vårt besök i Australien 2005 signalerade ett intresse för en lite tuffare Healey. Eventuellt för att köra på bana med i samband med något klubbrace. Tiden gick och jag fick möjlighet att testa bilen på bana i samband med några klubbträffar. Bilen var ju bestyckad med en hel del uppgraderingar såsom; trippel- Webrar, oljekylare, exstraktorsystem och Janspeed ljuddämpare, Minilite- fälgar och centershift- låda, allt för högre effekt. Efter semestern 2010 beslöt jag att bilen skulle byggas om till en riktig banbil.

Här börjar resan med ombyggnaden av BTZ 028 till en racerbil, målsättningen är att bilen skall ut på banorna 2011 för att tävla i RHK- serien.

Innan själva ombyggnaden har drevsatsen i växellådan bytts ut till rakskurna drev typ Sebring Ratio. Därefter pågår nu en strippning som började med att ta bort stolar och stolfästen, det skall ju in en FIA-godkänd racingstol. Samtidigt togs de nya fyrpunktsbältena från Sparco bort, de är nämligen inte godkända. Inredningsdemonteringen avslutades med att sitsarna i baksätet togs bort och hela mattsatsen plockats bort både inne i bilen och i bagageutrymmet. Mattorna var limmade med kontaktlim vilket skapade en hel del arbete.

Utvändigt har nedmontering av mina eleganta spotlamps brackets i rostfritt skett för att sedan hamna på hyllan. Janspeed-ljuddämparen, som i och för sig har ett underbart sound, är bortplockad för att ersättas med en racingdämpare med högre effekt.

I motorrummet är aluminiumkylaren borttagen beroende på att den ej tillåts i reglementet. Förgasare, exstraktorrören, generator, fördelare och fläkt är borttagna för en friläggning av motorn för nästa moment som är motorlyftet.