ANDERS SCHILDT SEGRADE IGEN!
Foto: Bengt Larsson

Anders upprepade alltså under söndagen, segern i den så prestigefyllda tävlingen the Healey Drivers International Big Healey Race som avslutar racingåret för Healeys. Jag nås strax efter 17 på söndagskvällen på rykande? telefonledning? av nyheten från England via Anders Lotsengård.

Schildten delade bil med David Grace. "Segern var förbannat kul. David körde första stinten och låg tvåa bakom en av proffsförarna som andra hyrt in när han kom in för depåstoppet. Jag åkte ut och körde i princip resten av racet utan att se någon bakom. Safety car kom ut mot slutet i några varv och till sist fick vi två fullfartsvarv tills målflaggan kom fram. Vi vann då med ca 11 sekunder så de sista varven gick verkligen för fullt! Kul! Det var riktigt kul att upprepa segern och denna gången i en annans bil som jag fått fixa lite med :)". Säger Anders dagen efter viktorian

Nisse Nyblaeus delade sin 3000 med Nigel Greensall vilken inledde, och gjorde det starkt. Nisse fick en del av sin stint förkortad på grund av säkerhetsbilen men de slutade runt sjätte plats. Nigel är en mycket snabb förare men Nisse gjorde det också väldigt starkt, och bilen är där bra klös i, förklarar Lotsen som tyvärr fick agera åskådare då svängningsdämparen på vevaxeln gick sönder redan under träningen. Därmed är det göttaste taget ur denna motor vilken kommer att ersättas med något förhoppningsvis häftigare under vintern.

Well done you boys!

 

Läs mer i Anders eget nyhetsbrev, just click on the picture below.

 


Just click on the picture.

Classic Car Driven gjorde en video från tävlingen. Vi ser racet från bankant omväxlande från Nyblaeus/Greensalls perspektiv i stilig video. Deras reportage från mötet finns HÄR.