PÅ SPANING EFTER DEN TID SOM FLYTT
Text & foto: Göran Larsson

I uppdraget att försöka föreviga varje tävlingsvarv som våra svenske Healeyåkarna gör gav sig Webbsidan glad i hågen till Goodwood Revival i södra England, för att där finna att ingen alls voro!! Inte ens herr Nyblaeus som ju annars dyker upp vart än det ges möjlighet för lite racing. Däremot möttes vi givetvis av galanta herrar och damer i hatt, tweed och longstocking, en bilpark som är nästan omöjlig att förhålla sig till på några dagar, ett gäng Healeyprofiler från Stockholm, klassiska racer-Healeys och ett England på spaning efter den tid som flytt.

Vi pratade med Daniel Schlatter, ägaren till Le Mansvagnen NOJ 393, ja först frågade vi en ödmjuk man bakom bilen om vagnen. Jag tänkte att vi kanske störde (nu ler Svanberg) "No no. Not mi. I only drive thö carr. Wait talk to thi owner, hir." Och så gick han runt bilen där, ägaren, stod och pratade med en annan herre. Jag tänkte att vi kanske skulle gå då. (Nu blir Svanberg förbannad) Han knackade ägaren på axeln och förklarade att det var ett par herrar som ville fråga om bilen. Ägaren, Daniel Schlatter, var på många vis en schweisisk Nisse Nyblaeus. Bankman med slängande lugg, glasögon, ledigt sätt och kärlek för race-Healeys. Då han förstod att vi var svenskar med koppling till Healeyklubben sa han direkt. "Ah then you must know klassalesskarr." "What?" svarade jag då för jag begrep inte nåt och jag är inte så inskolad i engelskan att jag inte använder what som en rak översättning till vårt lite ohyfsade "Va?" What, sa jag alltså och jag sa det vid det andra försöket: Klassalesskar", det var först då vi kom in på Borras, som jag förstod att det var Claes Aleskär denne överraskande trevlige herre menade. (nu skrattar Svanberg lite igen tror jag). Och han berättade om renoveringen om att de kunnat återanvände nästan allt på vraket vid restaureringen till bilen som nu var i ett makalöst skick. Och han förklarade att den ödmjuke mannen bak bilen var Mauro Pane, en mycket vass italienare som bland annat vunnit med Tyrrells sexhjuliga formel1-vagn i Monacos historiska F1-lopp, och nu delade styrningen med honom.

En annan klassisk Healeykärra var TON 792, i ett skick som var det motsatt Schlatters nyrenoverade. Den gamla fabriksbilen hade en patineringen som var väldigt vacker, dessutom gick den som ett jävla jehu och David Smithies vann Fordwater trophy med den före gamla F1-föraren Jochen Mass i en Merceds 300 SL måsvinge.

På en restaurang sedan en kväll i Midhurst träffade vi de där stockholmarna, Anders Gustafsson, Börje Engvall, Lasse Johansson och Kerstin. Där fanns givetvis en massa annat också på Goodwood. Som det alltid gör. Helheten är själsuppfyllande. Men främst är det kanske ändå alla människor på plats som lever in och ut i sina roller med sådan glädje och stolthet. Ja det var the same procedure as every year back how it used to be.

 

 


Fiat 1500, rattad av Rupert Keegan

 

 

 


Kenny Bräck vann det majestätiska, 27 Ford GT40 starka 45-minutersracet i par med Adrian Newey

 

 

 


Man hyllade 100-årsjubileet av Tour dé France också

 

 

 

 


Mustang och Spitfire

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Canberra PR9 från 1951

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppe hos lord March spelades det cricket.