FLERA HEALEYÅKARE VAR MED PÅ SPORTVAGNSSÄLLSKAPET I JÖNKÖPINGS bandag på Kinnekulle den 8:e augusti. Synnerligen lämpligt då det är dags för RHK:s fjärde deltävling i de historiska mästerskapen till helgen som kommer om man läser detta före 18-19 aug. Det är förövrigt så att nästan halva startfältet i GT-klassen för tidsperioden består av Healeybilar så åk förallt i världen dit och heja och titta och snacka. Fantastiskt egentligen hur utvecklingen av race-Healeys har varit de senaste åren. Det tycks mig gå hand i hand med den blomstring hela Healeyklubben tagit de senaste åren. Fantastiskt vad engagemang kan göra och spridas. Hade motsvarande bilmärkesklubbar kunnat visa upp något liknande hade de historiska racingserierna i Sverige varit fullständigt överfulla av porschar, lotusar, MG:s, alfor, cortinor, triumphs, jaguarer och vad allt ni kan tänka er. Man hade fått stämma i bäcken. Köra tävlingar med bara GT-vagnar. Tänk er ett startfält med lika många bilar av andra kompetenta märken som det är Austin Healeys anmälda till Kinnekulle: Schildt AH 3000, Lotsengård AH 3000, Johansson AH 3000, Glaés AH 3000, Nyblaeus AH 100M och Larsson AH Sprite. Av dessa herrar var PG, Jocke och Nisse på plats under detta övningstillfälle. Jocke årsdebuterade sedan Mats Svanberg lagt vantarna sina på ihopskruvandet av bilen som nu är uppgraderad till stora klassen med macho-motor signerad Göran "Goran" Nilsson.

Vädret var som ni ser på bilderna inte av solskensslag, ett tätt regn föll inledningsvis och återkom. Allteftersom blev det bättre. Och så är det väl?

Som sagt: Kinnekulle till helgen!


PG Johansson

 

 

 

 


Jocke Glaés med sin anabolmättade 3000

 


Reaktionen då Jocke startar upp besten. Den enda som inte reagerar är fyrcylinder-Nisse.

 

 

Jag upplystes om att Jocke gick brett i utgången på rakan och begav mig med kameran på ryggen dit. Och mycket riktigt såg jag herr Glaés släppa bakvagnen i en vacker båge då jag närmade mig. Jag beredde mig inför nästa-varvet. Jag såg att han såg mig då han kom. Jag märkte att han liksom tänkte sig släppa iväg den där bakvagnen ännu bredare, fotokonsten till heder. (Han bekräftade detta sedan) Här kommer han alltså, Jocke:

 

 

 

 

Jag skall erkänna att jag tog ett steg tillbaks. Att jag var övertygad att han skulle sätta Healeyn i räcket och att jag lite kände mig som en uppviglare. Som väl kom allt detta på skam. Jocke fick stopp på bilen och jag kunde vandra änglalik och med intressanta foton i kameran därifrån.

och ett par PG till

 

Det fanns givetvis annat på plats också, bl.a...


Anders Claesson i MGB GT som gick med i klubben vår. Om för jackans skull, kärleken till Healys eller möjligheten att fightas med desamma är oklart


Anders Lofthammar, arg konkurrent under tävlingsdagen och trevlig kamrat under aftonen.


I SSJ finns ju också de fantastiska bröderna Bertilsson från Vaggeryd som såg en McLaren M8 under Oldtimer GP på Nürburgring och beslöt sig för att bygga sig en. I aluminium där orginalet är glasfiber. Man byggde, besiktigade och använder bilen väldigt ofta och mycket.

 


Och Nisse Nyblaeus som lät finbilen hemma och körde tyskt och skakfritt.