Jag är ute på en långpromenad denna krispiga och soldränkta lördagsförmiddag i mitten av oktober. Ödet har fört mig till Tyresta naturreservat i Haninge kommun straxt söder om huvudstaden. Frosten hade under natten tagit ett rejält tag om gräset på ängarna. Den håller nu så sakterliga på att lösa upp sig. Några koltrastar klänger i de rönnbärsklasar som fortfarande finns kvar på de kala grenarna. Långt uppe i det blå ser jag ett tiotal ormvråkar på väg mot varmare trakter i söder. Det är med andra ord en oslagbart vacker höstmorgon.

Plötsligt bryts tystnaden av ett dovt muller långt bort i fjärran. Vad kan det vara undrar jag? Ljudet närmar sig så sakterliga men är fortfarande en bit bort. Jag tar fram kameran och förbereder mig på ett stort ögonblick. Efter en väntan som känns som en evighet går det upp för mig att det är ett motorfordon som närmar sig. Det låter som något med en rejält tilltagen motor.

Plötsligt glimmar det till av ljuset från två strålkastare. En grön sportbil lösgör sig från från skosbrynet. En Healey!! En floridagrön 100!! Det är Lasse Engwall som är på en provtur med sin nyrenoverade pärla vars chassie vi hade med på GranTurismo-utställningen förra hösten. Vad kan man mer begära av en höstpromenad?

Ett utförligt reportage om bilen och renoveringen kommer i nästa nummer av Enthusiasten.

Tommy Lyngborn