Inför racingsäsongen 2011

Roar Eriksen i AH 3000 passerar Edgar Dahlin i MGB då danskarna drog igång på Ring Knutstorp

 

HELGEN 14 - 15 maj drar årets svenska racingsäsong igång på Anderstorp. Hur ser våra hästar ut i år? Jag har här på hemsidan slagit på liten trumma och talat om mängder av AH:s out there. Med racing-AH:s är det (tydligen) som med vädret i april. I ena stunden sol, i nästa snö. Låt oss, i skrivande stund herrar och damer, i skrivande stund, se vad Anderstorp har i utsikt.

Nisse Nyblaeus 100 M
NN har redan rastat 100:an i två tävlingar i England, nu senast på Doningtons festival. Ett sent lördagskväll-sms ger vid handen att Nisse är nöjd. "Bil och förare hela. Startade 24 av 36 och kom i mål 19." Söndagar kommer ibland, som några av er vet, ibland med ruelse och otäckheter, låt oss hoppas att inga sådana drabbade NN.

Anders Lotsengård SID 1 - 3000
Pålitliga ekipage Anders och SID. Allt skall vara redo.

Nu till avdelning wo:s.

Anders Schildt - 3000
Som ni kanske läst i hans utskick så var det premiär för Anders och nyvässad AH på Knutstorp i helgen i den danska racingserien. Hemsidan var på plats men såg inget rött jehu med silvrig hardtop i fyrhjulssladd i NGK. Det gick tydligen fort men kort. Anders sköt motorn. En ny är under uppbyggnad och Gelleråsen 18 - 19 juni är målet.

Joakim Glaés - 3000
Jocke skall ju kliva upp en klass i år men problem med att få rätt grejor till motorn gör att årsdebut dröjer. Målet SSM 8 - 10 juli på Knutstorp.

PG Johansson - 3000
Inte färdig med sitt bygge.

Mats Svanberg - 3000
Inget klart.

Leif Molin - Frogeye
Ej anmäld. Vet ej.

När vi nu talar racing - låt oss bli tonåringar igen: Hur fort accar en race-preppad 3000? Jag fann en tysk Motor Klassik från 1990. Das aktuelle Magazin für alle Freunde klassischer Automobile. Där testar de tre olika Big-Healeys. En orginal på 124 hk, ett gammalt racingexemplar på 190 hk vid 5500 v/m med en vikt strax under ett ton och en tredje på 220 hk men dock med värmepaketet på plats vilket väger cirka 100 kilo. Allt detta om jag med internets hjälp har översatt artikeln korrekt.

Men åk till Anderstorp för allt i världen.