SPA SIX HOUR 2013
Foto: Torbjörn Jonsson

Spa Francorchamps sextimmars är en höjdpunkt i den klassiska racingkalendern. Så säger alla och därmed punkt. Nisse Nyblaeus provade i fjol och tydligen gav det mersmak trots att han då inte kom så långt med sin 100 utan fick köra 3000 istället. Där och då införskaffades YOP999 med vilken han nu körde. Ja faktiskt tog herr Nyblaeus nu det säkra före det osäkra och körde tre (3) olika bilar i lika många klasser. Förutom sin röda 3000, 100:an ytterligare en 3000 i stor-racet, det sex timmar långa, mäktiga som söker sig in i natten uppför Eau Rouge och ut i skogarna genom Stavilot och kurvan med världens vackraste namn: Blanchimont.

Den oförvägne Torbjörn Jonsson som tidigare gav oss bilder från Silverstone är åter den som levererar. Han berättar imponerad om Nisses uppkörning i sextimmarsloppet efter en krånglande dörr, (som väckte ilskan hos Nyblaeus, då detta var ett fel som inträffade redan dagen innan. Kan det varit denna frustration som gav Nisse vingar?). Det här är Torbjörns bilder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Som Bengt Feldreich brukar säga i julaftons Kalle Ankafilm, den från djungeln:
"Men vänta, det är nånting fel med den här bilden"

 


Och visst är det, för var är...?

 


-Här!

 


Nisse funderar måhända på ny raceoverall till nästa år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nästa bil, nästa race. Sextimmars

 


 

 

 

 

 

Nisse:
Sextimmars var en upplevelse; på många sätt. Efter att ha tvingats i depå redan på första varvet pga av en öppen vänster framdörr var jag på plats 102 som jag sedan lyckades ta upp till 45 och lämnade över till nästa förare som körde två varv innan lådan gick. Lådbytet tog 1 tim 20 min. De tog ur lådan ur Tony's bil och tog samtidigt ur lådan på min 3000 för att flytta över den. Thats good spirit!

Thats Nisse for you: Inte ett ord av missnöje över debaclet med dörren.

 

 

 

 

Sedan ett snack sådär sextimmarsförare emellan. Kenny körde GT40.

 

Och avslutningsvis några bilder av John Retter:

 

 

 


"En Knobbly som spinner framför mig efter att jag blivit påkörd bakifrån (av en Lotus XI Le Mans prototype) och puttad av banan."