Foto: Torbjörn Jonsson

Del två:

Nisse Nyblaeus körde även i år två klasser med två bilar. Dels sin Austin Healey 100 och så sin 3000 i det mäktiga huvudloppet med över hundra bilar till start. Nisse får själv beskriva:

"Fantastiska bilar.
RAC Woodcote Trophy (låter onekligen litet tjusigare än Trädgrenspriset) - som liksom tidigare kördes tillammans med Sterling Moss Trophy - med bla Jaguar C och D type, Cooper Monaco, Maserati 300, Lotus sportvagnar av alla sorter, Kurtis 500, Mercedes 300SL, Aston Martin DB2, 3/4, DB3S, Frazer Nash och så förstås Austin-Healey 100. Alla bilar pre -56. Lyckades för första gången kamma hem en 2a plats i klassen efter en Lotus X.
Helnöjd!

Så var det Sex Timmars med YOP - min 3000. Codrivers i år var Martyn Corfield, UK, och Jaap Sinke, NL. Det gick fantastiskt bra - i fem timmar av sex. Vi kvalade på plats 36 av 110 startande och första Healey. Ett inte oföraktligt antal sek snabbare än förra året. Efter min och Martyns stint låg vi på 23 plats tror jag och när vi bröt en timme senare efter totalt 5 timmars hård körning var vi nr 17! Helt otroligt. De första 8 platserna hölls av Ford GT40! Tyvärr gick diffen sönder mitt i regnstormen i mörkret och vi var tvungna att bryta. Inte mycket ide att byta med bara en timme kvar. Vi slutade på 52a plats av 110 och 12a i klassen trots att vi inte körde sista timmen. YOP skötte sig i övrigt exemplariskt.

Det är sånt som Spa Sextimmars som skiljer pojkarna från männen."

Så är det med det. I övrigt tar vi och njuter av fortsättningen av Torbjörn Jonssons bilder.

 

 


Nisse i 3000

 

 

 

 

 

 


Nisse i sin 100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Where you heading Nils?