Så vart det söndag, det var sol och värme och andra förutsättningar för racing. Skulle Schildt lyckas med att ta en andra seger, skulle Lotsen avancera, Nisse upprepa sin framskjutna placering, Elmon hänga med i sin lilla maskin och skulle PG hålla sig på banan?

Men under tiden våra vänner stå prydligt uppradade, med stigande puls uti halsartärerna pågick naturligtvis annat på banan. Där hölls ett gäng, mestadels britter, som körde midget, junior och vad det eljest kan heta. De körde ett lopp med bilar som inte alltid tilldrar sig det största av intresse. Men se...


...ut på rakan på sista varvet kommer en kämpe, delvis i, delvis utanför sin bil, jobbar han på för att få ekipaget fram till och över mållinjen. Märkväl, söndagens hetta var åt det 26-gradiga hållet och solen tärde.


 

 

 

 


Men som en fågel Fenix, en Thorsten Flinck så
reser han sig igen


Mannen är Nigel Challis, ordförande i den brittiska
500-klubben hans bil är enCooper Mk 8-Norton och...


...som den engelsman han är bugar han emot publiken....


...djupt

 


Något litet från parkeringen, som räknade bilar i en tidigare aldrig upplevd mängd.
Så mycket räknade man faktiskt att man fick stänga insläppet.
Men innan det skedde hade bland andra dessa smugit sig in


En katt bland hermelinerna eller en ulv i fårakläder?

 

 

 

  

Lördagens varvtider gav startpositionerna för söndagens heat. Därav följde att Schildt startade från andra startruta och som väntat kunde han inte att hålla Sohlman i den snabba E-typen bakom sig. Han slutade trea sedan även Roger Adamsson i bred Elan passerat. För Lotsengård (ja denna Lotsengård som tog med sig Roar Eriksen på en svängom i gamla Velodromen) blev det en sjätte plats. Roar fick, utmattad av Lotsens uppbjudning, nöja sig med 12:e plats. Nisse fick hålla till i ett ingenmansland och längtade lördagen åter. 15:e. (Ja vi vet Nisse att du kör i en annan klass och där fick en annan placering, men låt oss se helheten). PG höll sig på banan och slutade 16. Elmon 18:e.

 

 

 

 

 

 

 

 

och sedan kom Lotsen...

 

 

 

 

_

 

 

 

 

 

 

 

 


K-G Schildts rallybil

del 1

Se även Schildts rapport här