Svenskt Sportvagnsmeeting 2012

Sol, regn, Healeys och sena kvällar. Så ser livet i runda slängar ut under det svenska sportvagnsmeetinget oavsett år. Någon gång blir det mer av det första men sällan mindre av det sista. Det finns dem som borgar för det. Dessa var på plats i år också. Healeys på banan hade vi sex, Schildt, Eriksen, Lotsengård och Johansson i 3000-maskiner, Nyblaeus i 100 och Larsson i Sprite. Det vill sig ju så väl nuförtiden att alla dessa delar startheat. Det tycker de flesta av oss är roligt och somliga (Nisse) uppskattade det om lördagen men ej om söndagen.


Nyblaeus, Lotsengårds och Nilssons vagnar. Ordförandens saknas på denna bild - den står kanske i en sandfålla någonstans.

Som alla väl tagit del av, via hemsida, facebook eller annat, så bjöds alla Healeyintressenter välkomna till den där Healeydepån belägen i de något högre regionerna åt NGK-kurvan till. Flera hörsammade detta. Där stod att finna flera av de ovan nämnda förarna, ett antal till dessa lagvigda och Mats Svanberg och någon annan hangaround typ Göran Goran Nilsson och Ulf Molin som deltog i lördagens sportvagnsrally med start i Helsingborg och målgång Ring Knutstorp. De placerade sig tia av 170 ekipage vilket var imponerande i sig och väldigt förvånande för oss som tog del av herrarnas reseberättelse då de sökte sig nerfrån Boråstrakten. I Höganäs vände de innan de förstod att Knutstorp ligger mera centralt och inte vid den nordvästskånska kusten. Vidare hängde Anders Gustafsson och då undertecknad vågade, även denne. Där satts det ofta och åts och så. På banan var det annorlunda. Där avverkades en tidskörning som resulterade i att Johan Sohlman med sin stora, men alls icke tunga E-type var snabbast, sedan Roger Adamsson i Elan och på tredje plats Anders Schildt. Danske Eriksen åtta och Lotsen nia. PG 14:e, Elmon Larsson 17:e. Alla tider längre ned. Nils-Fredrik Nyblaeus fick sig ingen tid noterad. I skrivande stund kommer jag inte ihåg anledningen till detta, men tydligare information kommer att framkomma i höstnumret av Enthusiasten, som förövrigt blir ett riktigt racingnummer.


PG anländer

 


Goran och Ulf hittar rätt

 


Överexponerad bild - men det är sådan han är på sin segway, Lotsen. Överexponerad.

 


Nisse och PG göra sig redo

 


Roar leaving the pit

 


Nisse, vars Healey förutom Le Mans Classic även har äkta Le Manshistoria enligt speakern!

 


PG

 

 

 

 

 


Schildt

 

 


och här är han sideways. Lotsen

 


A brut, 3000

 

Nedan följer en jämförelse alla chassisättare till gagn.
Tre 3000 i samma kurva men med olika biluppförande.


 

 

 

 


Christer Nilsson i sin 1100 cc Ginetta.

 

 

 


Elmon

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Titta så oerhört intressant!

 


Mats mekar - Nisses själv på behörigt avstånd

 


Känns det hopplöst ibland PG?

 

Så vart det fredag afton och hygge

 

 

 

 

 

 

 

Lördag och regnföre

Då det var dags för race på lördagen föll regnet. För vissa kan man tänka en mara och för andra något att se fram emot. Det skulle inte oväntat bli en lycka för Schildt. Med honom är det så att det är lögn i helvete att avgöra om det är blött eller torrt vägläg på körstilen. Det går lika brett oavsett. Och vann gjorde han, hårt ansatt av Bengt-Åke Bengtsson i sin smalbyggda Lotus Elan, vilket passar utmärkt i regnföre, vilket även Anders Lofthammar, som gärna hänger med Healeyfolket, bevisade. För istränade Lotsen gick det också bra, femma, och Nisse njöt i föret och fightades länge och tätt med den stora Shelby Cobran. Om lördagen tyckte han alltså om bilblandningen. PG avslutade i grusfållan efter start-och målrakan. Lofthammar som passerades av PG på rakan förklarade efteråt hur han funderade: "Nä men nu måste han (PG) väl bromsa. Nä men NU då." Det gjorde inte PG.

Utförliga resultat längre ner.


Johan Sohlman tar starten


Bengt-Åke BengtssonNisse fightar Mustang


Roar fightar Elan


Schildt fightar Elan


...och PG fightar grus.


Elmon välkomnas in i klubben

 

 

Så föll aftonen även om lördagen...

 

...och söndagen? Den kommer...

del 2

Göran