SSM 2013

OCH KLOCKAN 09.43, SÖNDAGEN DEN 7 JULI, kommer vår ordförande Per-Gunnar Johansson från Mariestad, bördig från Hova, farande på tvären i slutet av rakan i hundra kilometer i timmen och jag undrar varför han gör så där.

Men då är vi inne på dag tre av Sportvagnsmeetinget på Knutstorp, denna lilla pärla i Sportvagnssverige som frambringar lust, rariteter, adrenalin, solbränna, mekande och baksmälla. Till detta evenemang brukar det strömma Healeys från stora delar av landet, så ni vet ju, många av er. Mycket folk var det i år, "mer betalande än på en STCC-tävling" sades det från arrangörshåll. Vad detta nu innebär. 330 tävlingsekipage och av dessa representerade Jocke Glaés, Nisse Nyblaeus, PG Johansson och Elmon Larsson klubben. De tre första i 3000 och Elmon i en Sprite. Till detta lägger vi danske Roar Eriksen i 3000 så fattas vi bara Lotsengård som missade SSM för första gången på 60 - 70 år nånting. Ja och Anders Schildt som sålt sin bil till Roar och håller på och bygger nytt.

Men skall vi börja med Knutstorpracet får vi nästan gå ett steg tillbaka, till deltävlingen på Karlskoga. Minns ni att det förekom bataljer mellan Nisse och Jocke? Bataljer som Sidan något ville underblåsa inför Knutstorp. Jag fick mig även tillsänd bilden nedan (tagna av Bengt-Åce på Racefoto) som ju ger sken av divergerande uppfattningar eller hur?

Nu skulle det visa sig att bilden inte visar på meningsskiljakteligheter utan bara, ja "ger sken" av detta, enligt herrarna. Incidenten som återgavs i form av en bildserie i Eje-kurvan fick också sitt förtydligande:

"Vad som inte riktigt framgår var att det var trångt på högersidan innan Ejes så jag fick köra med högerhjulen på kanten/curbsen varför bromsverkan där försämrades avsevärt med längre bromssträcka som följd. Att vi sedan bägge bromsade sent…………. Jocke valde gevalereskt nog att inte styra in i mig med följden att jag var förbi. Thats racing! When the green flag drops the bullshit stops!"

Men lite extra spända var de väl trots allt då de stod uppradade i bandepån inför start? Jocke tre tiondelar snabbare på träning.

Jocke
Nisse
   
   
   
Dax för race

 

 

 

Och så på andra varvet i söndagens första heat kom då alltså PG, mannen från Hova:

 

 


"Sideways" heter ju Schildts bolag, som gjort mycket av jobbet med PG:s bil. Man kan inte annat än undra om detta var ett illustert
sätt markera detta på.

 

Tillbaka till Jocke-Nissefajten. Jocke är snabbt iväg, (han är till och med förbi Roar inledningsvis, som synes längre ner) men sedan närmar sig
Nisse och passerar Jocke som bryter med bakaxelproblem. Nisse blir 8:a. I andra heatet får dock Jocke revansch och slutar 10:a. Nisse 12:a


Nisse på Jocke-jakt.


Roar Eriksen - snabbaste Healey under helgen


Kennet Persson GT40 - vinnare i Healeyklassen


Johan Solman E-type - tvåa i densamma


Jocke


PG


Elmon - 15:e respektive 17:e plats i helgens två heat.

 

 

 

 

 


PG

 


Schildt och Glaés

 


-Nu är du så god och lägger ut det här kortet på hemsidan så att JAG också får vara med nån gång

 

 

     
     
     
     
     
Jocke passerar Roar i starten i heat 1

 


Roar, Nisse och Anders

Vill man har mer exakta uppgifter på tider och så från tävlingarna kan man gå in på Svenskracing.se
En databas för raceinfo från 1922 och framåt.

 


Vackra kvinnor kräva dessa bilar


Claes Arleskär

 


En man och hans tron


Fyra män och ett hjulhus


del 2


Det var en hård helg 1: Jocke om lördagmorgonen

 


Det var en hård helg 2: Jocke om söndagmorgonen

 

Göran L