Inside the cockpit from Gelleråsen
text PG Johansson

SÅ HAR ÅRETS ANDRA DELTÄVLING I RHK-SERIEN GENOMFÖRTS, det skedde på Gelleråsen i Karlskoga. Det var en stor motorvecka i Karlskoga med massor av aktiviteter. Höjdpunkten för oss var naturligtvis tävlingarna på racerbanan som genomfördes i fint väder.

På fredagen var det fria träningar som avlöpte utan större incidenter så när som på att Nisse fick ett " breakdown " när hans skivbromsfäste på höger framhjul brast. Naturligtvis fanns det ett i Eksjö hos Svanbergs som Nina hämtade. Lördag förmiddag var det kval inför racen, fast jag inte fick några Healeys bakom mig närmade jag mig markant, var endast en sekund sämre än Lotsengård som bästa tid och hade förbättrat min varvtid med 5,3 sekunder från föregående år. Kanske hade årets investeringar för väghållningen bidragit något. Fick en påbackning från tävlingsledningen igen att min bil överskridit tillåtna ljudnivå som är 95 dB och var tvungen att modifiera utblåsningsröret. Är inte helt överens hur man mäter, vore kanske mera rättvist att kontrollera ljudet mitt över bilarna.


Första racet på lördagen blev rätt odramatisk frånsett att jag hade stark start och lyckades passera några, startade 12 i första racet och slutade 10. Glaes, Lotsengård och Nisse tampades om platserna fyra till åtta där Nisse drog det längsta strået i sin nyss inköpta 3000.

I andra heatet som gick på söndagen hade Nisse bästa startposition av Healey-bilarna med en sjätteplats, Jocke två platser bakom som lyckades krångla sig förbi i starten och hade målsättning att hålla Healeykollegorna bakom, det blev en skarp duell mellan Nisse och Jocke som slutade i Ejes kurva i samband med att Jockes stötdämparfäste på höger fram släppte.

Låt oss för några ögonblick bryta in I PG:s text. Låt oss bildsätta den fight som han kort beskriver, den mellan Nisse och Jocke. Jag (webbis) fick mig berättat tidigt att Jocke och Nisse haft täta dueller, både lördag och söndag. Nu berättar RHK.s ack så usla resultatuppdatering inte något så vi får tro.

Nerför en raka komme de, om söndagen, sena inbromsningar gör de - men vad händer sedan? Jag känner mången god F1-kommentator världen över som skrikit högt över Nisses tydliga korrigering, trängning, flyttning, markering, val av spår eller fördröjning av kurvtagning han sedan genomför. Döm själv. Säkert helt korrekt men något som väl bör trissa upp konkurrensen herrarna emellan inför Knutstorp.

Något hade jag tänkt trissa upp denna kamp ytterligare genom att få herrarna, att varandra ovetande, skriva sin version av vad som hände under de två loppen, för att vi sedan kunnat läsa och jämföra deras berättelser och därmed lära oss ett och annat om deras handskande med sanningen.

Nu ser jag och på nedre vänstra bilden att det kanske ändå är här och nu som det sker något höger fram på Jockes bil. Då är det Eje-kurvan detta. Gott. Över till PG.s text där den tar vid under söndagen igen:

Jag hade ytterligare en bra start från ruta 11 och slutade 6 mest beroende på en del haverier, lyckades dock med bedriften att ytterligare pressa bästa varvtid med ytterligare 0,5 sek, Nisse slutade trea och Lotsen på femteplats. Åt Solmans snabba Jaguar samt de båda Ford GT40 i vår klass har vi inte mycket att sätta emot.

PG Johansson

Vad gäller bilderna är några tagna av PG, några med hans kamera av andra, några av Hasse Kjellin och ytterligare några av Tommy Lyngborn.

Snart är det helg igen. Då är det 5 till 7 juli och då ses vi som vanligt i den Healeytäta Knutstorpsdepån.


Jocke


Nisse


PG


Oroväckande ofta man ser en Healey ta hjälp av hjullastare efter racen


Snabbaste Healeyförare? Någon?